Vermes Miklós, Öveges József Fizikaversenyek, III. forduló

Helyszín
Kolozsvár
Időpont
Vége

Társaságunk a 2021-2022-es tanévben megszervezi az Öveges József és Vermes Miklós Fizikaversenyeket a fizika iránt érdeklődő általános és középiskolás diákok számára.
A versenyek célja: a tehetséggondozás (problémamegoldó-, megfigyelő- és kísérletezőképesség fejlesztése), elősegíteni a tehetségek kibontakozását.

A versenyek szerepelnek a romániai Oktatási Minisztérium 2021-2022. évi országos versenynaptárában.

A két verseny közös fordulóinak időpontjai, helyszínei:

I. forduló – helyi szakasz (a helyi iskolákban zajlik, egy időpontban mindkét verseny esetében)
2022. február 21., hétfő 

II. forduló – megyei szakasz (a helyi iskolákban zajlik, egy időpontban mindkét verseny esetében)
2022. március 9., szerda, 13-15 óra

III. forduló – országos döntő
2022. április 29-30., János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvár

A nevezés módja
A versenyekre való bejelentkezés a http://fizikaversenyek.emt.ro/ található jelentkezési lap és a diákok névsorát tartalmazó összesítő táblázat alapján történik, melyek beküldési határideje: 2022. február 15.
Megkérjük a versenyért felelős tanárokat, hogy minden iskolából egy összesített táblázatba foglalják a jelentkező diákokat, illetve az iskolából bejelentkezett diákok együtt  versenyezzenek és a dolgozatok javítását is közösen végezzék az iskola szaktanárai.
A szervezők a versenyfelelős tanárral tartják a kapcsolatot, az általa megadott email címre küldik ki a versennyel kapcsolatos információkat, a feladatlapokat, a javítókulcsokat, illetve az eredményeket.

Amennyiben a verseny lebonyolításával kapcsolatban kérdésük, problémájuk adódna, keressék a Versenyszervező Bizottság titkárságát.

Felhívjuk a versenyzők és felkészítő tanáraik figyelmét, hogy idén is a versenyek II. fordulójában a feladatlap kérdései között lesz olyan kérdés, amely az EMT által szerkesztett és kiadott FIRKA (Fizika, InfoRmatika, Kémia Alapok) folyóirat fizika tárgyú tartalmából kerül kiválasztásra a 2020-2021-es évfolyam, valamint a 2021-2022-es évfolyam 1-es és 2-es számaiból.

Megjegyzés: a FIRKA megrendelhető az EMT kolozsvári titkárságán
(tel.: 0264-590825, emt@emt.ro elérhetőségeken) vagy az iskolákban a helyi terjesztőknél. Folyóiratunk 4 alkalommal jelenik meg tanévenként, számonként 60 oldalas terjedelemben. Az éves előfizetés 20 lej. A FIRKA archívum elérhető honlapunkon: https://www.emt.ro/kiadvanyok/firka/archivum.

Tisztelettel kérünk minden kedves tanár kollégát, szigorúan ügyeljenek a verseny tisztaságára!

Mindenkinek sikeres felkészülést kívánunk!