EMT WWW.EMT.RO
Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság
 
 
magyar română english
Magyar Română English
» EMT Főoldal
» Konferenciák
logo
» Főoldal
» Archívum
Erdélyi Magyar Műszaki
Tudományos Társaság

400750 - Cluj Napoca | O.P. 1, C.P. 140
jud. Cluj | Romania

tel./fax: +40-264-590825
+40-264-594042

emt@emt.ro
www.emt.ro
 
Nemzetközi Építéstudományi Konferencia - ÉPKO
Az ÉPKO az építéstudománnyal foglalkozó, illetve az építőiparban tevékenykedő szakemberek kezdeményezésére alakult Építéstudományi Szakosztály tudományos fóruma. A konferenciát első ízben 1997-ben Szovátafürdőn rendeztük meg. A konferencia helyszínéül a szervezőbizottság néhány éve a Székelyföldet választja, így a résztvevőknek - elsősorban a külföldieknek - lehetőségük van e régió megismerésére a rendezvényhez tartozó szakmai kirándulások alkalmával. 2000-től kezdődően az ÉPKO helyszíne a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi házban állandósult.

Célunk, hogy minden évben színvonalas konferenciát szervezzünk a szakembereknek, olyan fórumot, ahol gazdát cserélnek a legújabb tudományos információk, ahol a vállalkozásban dolgozó építő- és építészmérnökök arról számolnak be, miként alkalmazzák a XXI. század új, tudományos módszereit, melyek azok előnyei és hátrányai.

A konferencia nemzetközi színvonalának, a hazai szakemberek tudományos munkássága elismeréseként 1999 júliusában a fib Magyar Tagozata tagjává fogadta az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaságot.

A rendezvényen évről évre jelen vannak a magyarországi társszervezetek, ÉTE (Építéstudományi Egyesület), KTE (Közlekedéstudományi Egyesület), a MTESZ (Magyar Természettudományi Egyesületek Szövetsége) képviselői, a felsőoktatatási intézmények oktatói, egyetemi hallgatói: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki és Építészmérnöki Kar, Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Széchenyi István Egyetem, Kolozsvári Műszaki Egyetem, Nagyváradi Egyetem, Temesvári Műszaki Egyetem stb.

Az ÉPKO-n az oktatást képviselő felsőoktatási intézmények mellett jelen vannak a vállalkozók, a minőségbiztosítás területén tevékenykedő multinacionális cégek, a MÁV és a Román Vasúti Társaság képviselői is. Konferenciánkon értékes kapcsolatok és együttműködési megállapodások születnek.

A többi konferenciához hasonlóan, az ÉPKO-n elhangzó előadások anyagát nyomtatásban is megjelentetjük.