EMT WWW.EMT.RO
Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság
 
 
magyar română english
Magyar Română English
» EMT Főoldal
» Konferenciák
logo
» Főoldal
» Archívum
Erdélyi Magyar Műszaki
Tudományos Társaság

400750 - Cluj Napoca | O.P. 1, C.P. 140
jud. Cluj | Romania

tel./fax: +40-264-590825
+40-264-594042

emt@emt.ro
www.emt.ro
 
Bányászati, Kohászati és Földtani Konferencia

Társaságunk célkitűzéseit figyelembe véve született meg a gondolat, hogy szervezzünk Bányászati-Kohászáti és Földtani Konferenciát, mely olyan szakmai fórum kíván lenni, amelyen ki-ki a maga érdeklődési területén, éppúgy mint a rokon tudományok háza táján megtalálja azt a szakmai, tudományos élményt, mely gyarapít és töltetet ad mindnyájunknak a további szakmai tevékenységünkhöz.

A konferencia célja: lehetőséget teremteni az erdélyi, magyarországi, illetve más államokbeli magyar szakembereknek tudományos eredményeik kölcsönös bemutatására, az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre.

Első ízben 1999-ben szerveztük meg Szovátán, a Teleki Oktatási Központban, melyen jelen voltak a hasonló magyarországi szervezetek (Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület – OMBKE, Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, Magyarhoni Földtani Társulat – MFT) képviselői is.

Immár hagyományossá vált rendezvényünk résztvevői nemzetközileg is elismert belföldi és külföldi magyar ajkú szakemberek, szakmai szervezetek, egyesületek, oktatatási intézmények képviselői, kutatóintézetek tudományos munkatársai, ipari vállalatok mérnökei, magánvállalkozók. A plenáris előadásokat felkért hazai és magyarországi előadók tartják.

A szakosztályi előadások négy fő témakör köré csoportosulnak: bányászat, kohászat, földtan és tudománytörténet, ezek keretén belül az egyetemi hallgatók is tartanak előadásokat, illetve színvonalas tudományos dolgozatok szerzőit hallgathatják.

A magyarországi társszervezetek és hasonló intézmények közül rendszeresen jelen vannak az OMBKE, a Magyarhoni Földtani Társulat, a Magyar Állami Földtani Intézet, a Miskolci Egyetem Kohómérnöki Karának, Hidrogeológiai Tanszékének, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem képviselői.

A Bányászati-Kohászati és Földtani Konferenciáink hagyományához híven a résztvevők számára minden évben szakmai kirándulást szervezünk.

A konferencia keretében elhangzó tudományos előadások kivonatai a konferencia kiadványában látnak napvilágot.